Schack på datorn och i mobilen

Du kan spela schack i så väl mobilen som på datorn. Detta är ett mycket populärt sätt att underhålla sig på, och du är aldrig i behov av att leta upp motståndare att spela med. Det finns alltid tillgängligt. På nätet finns det ett flertal bra sajter som erbjuder schackspel, det kan vara motståndare som är riktiga spelare eller så kan spelet skötas på automatik och datoriserat. Vissa sajter erbjuder också att spelare från hela världen kan möta varandra. Detta är ett mycket effektivt sätt att lära sig spela schack och en liten genväg till att bli en schackmästare!

När du spelar på datorn är antalet schackvarianter mer obegränsat. Det har uppskattats att det finns över 2 000 officiella varianter som är relaterade till schack i minst ett avseende. Att spela schack på datorn ger dig ett stort utbud av många av dessa olika varianter som finns. Vill du prova något annat än klassisk schack erbjuder internet en god samling av dessa. Vare sig du är nybörjare när det gäller schack eller är på en mer avancerad nivå så finns det schackspel för alla – många sajter erbjuder alla nivåer, från nybörjare till expert.

Träning ger färdighet

Det enklaste och smidigaste sättet att lära sig spela schack är faktiskt via datorn. Det finns många bra funktioner när du spelar schack på datorn, exempelvis ger det dig förslag på vilken pjäs som flyttas. De flesta tycker det är bättre att spela med datorn som motståndare för att lära sig alla pjäsernas rörelser just för denna funktion. Dessutom kan du se hur datorn tänker innan den gör sitt drag, mycket bra för att lära sig spela schack.

Allt handlar om träning och att lära sig av sina misstag, därför är schack perfekt att spela på datorn. Genom att möta flera olika motståndare kommer du snabbare att upptäcka vad som fungerar och inte, så spela inte bara mot en och samma utan variera ditt motstånd. När du har hittat dig en bra sajt som erbjuder schack, blir du tilldelad en motståndare snabbt – sedan är det bara att starta spelet.

Schack i mobilen

Precis som att schack är mer obegränsat via datorn så finns det samma tillgänglighet på mobilen. Antingen är sajterna anpassade för mobila enheter eller så finns det färdiga appar att ladda ner. Att spela på mobilen är helt klart populärt eftersom du kan spela vart och när du vill, oavsett om du vill spela med datorn som motståndare eller med mänskliga spelare. En annan fördel med att spela på mobilen är att du får precis samma häftiga funktioner som du får när du spelar på datorn. En funktion värd att nämna – schackvägledaren. Under spelets gång kommer denna funktion att föreslå vilken pjäs som ska flyttas. Du får givetvis själv bestämma vilket drag som ska göras, men detta hjälper dig att bli en bättre schackspelare och du undviker enklare misstag.