Schackklubbar

För den som är intresserad av schack är det fördelaktigt att ansluta sig till en schackklubb. Du kommer inte bara få den sociala biten med andra spelare utan du får också chansen till att möta starka schackspelare som kan vägleda dig om hur du kan förbättra ditt spelande. Att utbyta erfarenheter är mycket lärorikt och blir en genväg till att bli en schackexpert. Att du dessutom får möta spelare i olika åldrar, etniciteter och nivåer är något som uppskattas mycket.

När du väljer att bli medlem i en schackklubb får du möjligheten att delta i schacktävlingar och uppleva den spänning schacktävlingar ger. I en schackklubb används det inga datorer eller dylikt, utan här är det schackbrädan som gäller – öga mot öga. Det brukar generellt inte heller förekomma några särskilda krav, utan klubbarna välkomnar alla som är intresserade av schack. Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren spelare. Det kan dock finnas en enskild grupp för schackproffs men överlag är klubbarna öppna för alla oavsett nivå.

Förmåner och fördelar

Alla schackklubbar är olika vad gäller medlemsavgifter, men i de flesta fall är det inga stora summor det handlar om. Fördelen med att bli medlem i en schackklubb är att det oftast erbjuds rabatter som med fördel kan användas när exempelvis turneringar anordnas, kraftigt reducerade priser vid hotellboende och flygresor och mycket mer. Som klubbmedlem ingår det inte bara eventuella rabatterade priser, utan också stöd och rådgivning, en god gemenskap och andra roliga aktiviteter som oftast anordnas av schackklubbar.

En del klubbar använder sig utav en medlemssida på internet där du får ta del av nyttig och allmän information, men också även ett forum där medlemmar kan diskutera och tipsa varandra. Du får många förmåner på många olika sätt. Att bli medlem i en schackklubb giver många glädje och så mycket mer därtill.

Hitta din lokala klubb

Det finns en del vägar att gå för att hitta din lokala schackklubb. Du kan antingen gå in på din kommuns hemsida för att få reda på eventuella schackklubbar samt om det anordnas speciella evenemang för just schack. Det är sällan att det inte finns någon som helst typ av schack-aktivitet i kommunerna, vare sig det är en liten eller en stor kommun. Sveriges Schackförbund är en organisation för medlemmar inom alla distriktsförbund och schackklubbar som finns i Sverige – också en bra utgångspunkt som du kan använda dig utav för att leta upp din lokala schackklubb.

Läser du mycket dagstidningar eller dylikt kan du även där ta del utav information om diverse schackklubbar och dess aktiviteter. Ibland förekommer det schackspel även i offentliga miljöer eller under särskilda evenemang, därför är det viktigt att hålla koll vad som händer i just din kommun!